nov 30, 2020
Michiel Noordhoff

Het Brillenproject

Sinds 2014 is de Stichting Matamba gestart met een “Brillenproject”. Twee keer per jaar gaat er een opticien naar Tanzania om oogmetingen te doen en de lokale gemeenschap te voorzien van een bril. In Nederland verzamelen we brillen in. Deze worden nakeken, schoongemaakt en doorgemeten. In Matamba en wijde omgeving krijgen slechtzienden een zo goed mogelijk passende bril.

Vanaf 2017 zijn we een samenwerkingsverband aangegaan met een oogarts van de overheid, omdat we een aantal mensen niet kon helpen door een oogziekte of een trauma hadden aan één of beide ogen. Deze samenwerking heeft zijn vruchten afgeworpen waardoor we nu ook werken in een overheidsziekenhuis in Makete.

In het St.John’s Health Center is in 2018 met steun van de Vastenactie een operatieruimte gebouwd. We hopen dat de oogarts snel kan starten met het opereren van patiënten met staar, oogtrauma’s en andere oogaandoeningen.

Vanwege de vele gebruikte brillen die wij hebben ontvangen en het feit dat wij in 2020 niet voor ons project in Tanzania konden zijn, vragen wij u om tot nader bericht geen brillen meer op te sturen.

Wel kunt u nog gebruikte brillen inleveren bij onze inleverpunten, klik hier!!.

Wilt u een geldelijke bijdrage doneren, dan zijn wij daar heel blij mee, klikt u dan op de onderstaande link van geef.nl https://www.geef.nl/nl/doel/matamba-stichting/over-ons

Alvast heel erg bedankt, Asante Sana

1. Jessica Nijboer

Ik heb een paar brillen die ik zou willen doneren

Dag Jessica,

bedankt voor je bericht, wat fijn, u kunt de brillen opsturen naar ons secretariaat

• Jason

Graag zou ik een aantal oude brillen willen doneren.
        Komen jullie die ophalen of kan ik ze beter opsturen?

2. Ine Bruijns

Hallo, ik heb een aantal oude (zonne)brillen met glazen op sterkte over. Kan ik die aan de stichting doneren en zo ja, waar moet ik ze naartoe sturen?

Dag Ine,

3. Wessel

Hoi!

Wij hebben hier gebruikte brillen over. Toevallig komen wij regelmatig in Almelo. Is het mogelijk om de brillen door de brievenbus in de Boddenstraat te gooien een keertje?

Alvast bedankt voor de reactie!

Dag Wessel,
      Dag Petra,

bedankt voor je bericht, wat fijn, u kunt de brillen de brillen eventueel inleveren bij Hemmer Optiek,

4. Peter van Schaik

Dag Asante Sana, wij gaan binnenkort verhuizen en kwamen tijdens het inventariseren verschillende brillen tegen inclusief kokers. Zou dit iets voor jullie zijn?
    Zo ja zeg maar waarheen wij ze kunnen sturen zodat jullie er weer andere mensen gelukkig mee kunnen maken.

Dag Peter,

5. Petra Wolthaus

Beste,
    Wij hebben een aantal oude brillen, die niet meer gebruikt worden. Kan ik ze naar u opsturen?
    Alvast bedankt voor uw reactie.

Dag Petra,

6. Ans Winkels

Wij hebben bij het opruimen van kasten diverse oude (zonne-)brillen met bril-etuis gevonden.
    Mogen wij die aan u opsturen?
    Groet, Ans Winkels

Dag Ans,

Bedankt voor je bericht, wat fijn, u kunt de brillen opsturen naar ons secretariaat

7. Saskia van Eijnatten

Beste,

Ik heb verschillende (zonne-)brillen op sterkte liggen, die ik graag aan een goed doel zou willen geven.
    Ik woon in Geleen, Limburg.
    Kan ik ze opsturen of ergens afgeven?

Vriendelijke groeten,
    Saskia

Dag Saskia,

• Marlene Levenig

Beste,

Ik heb hier ook nog een aantal brillen liggen met de verschillende sterktes die ik door de jaren heen had. Zou ik deze ook naar het eerder genoemde adres op kunnen sturen?

Vriendelijke groeten,

Marlene

8. Saskia van Eijnatten

Beste Michiel,

Mijn pakketje met diverse (zonne)brillen is zojuist verstuurd.
    Voor de zekerheid aangetekend.

Mooi dat ze zo een tweede leven kunnen krijgen.

Vriendelijke groeten, Saskia van Eijnatten

9. Nicolien der Laan

Hallo Michiel Noordhoff,

Hebben jullie nog baat bij brillen en kokers?
    Zo ja, mag ik deze opsturen naar jullie afdres in Almelo?

Alvast heel hartelijk dank voor al het mooie werk wat jullie doen!

Vriendelijke groetjes,

Fijne jaarwisseling en op een beter jaar!

Nicolien.

Dag Nicolien,

Bedankt voor je berichtje, wat fijn dat je brillen wilt opsturen naar het secretariaat, de kokers laten we meestal in Nederland ivm het gewicht.

Fijne jaarwisseling en een goed nieuwjaar,

10. Conny Dietvorst

Goededag,
    Voor inleveren oude bril zou ik graag een adres te weten komen rondom Breda, Goes.
    De link werkt niet bij mij om er op de site te vinden.
    Dank alvast.

Dag Conny,

Bedankt voor uw reactie, vanwege de vele brillen die wij hebben ontvangen en het feit dat we in 2020 niet naar Tanzania zijn geweest, hebben we stop op de inzameling, wellicht starten we eind 2021 weer met inzamelen,

Een reactie versturen