Media

Over de stichting

Over het St. John's Hospital

Jaarverslagen

Documenten

Het bestuur stelt zich voor:

 

Het bestuur van de Stichting Matamba en enkele ondersteuners bestaat uit:

Cobi Noordhoff (voorzitter); Joke Pezie (secretaris); Dorien Goedhart (bestuurslid); Jannie van der Weide (bestuurslid); Marga van Huizen (ondersteuner); Lies Bakker (ondersteuner)

Cobi Noordhoff

Ik ben Cobi Noordhoff en sinds 2 jaar voorzitter van de Stichting Matamba. Voor die tijd was ik al een tijdje plaatsvervangend voorzitter in verband met drukke werkzaamheden van de toenmalige voorzitter Michael Vöcke. Ik ben langzaam het bestuur ingerold: eerst als vrijwilliger, toen als bestuurslid en nu dus als voorzitter. Gelukkig bleef Michael als een soort zijwieltjes nog even meedraaien. 

De projecten van de stichting zitten een beetje “onder mijn huid”. Ik ben zelf al vele malen in Matamba geweest en ik zie wat we met betrekkelijk weinig middelen voor de bevolking kunnen doen. We hebben een enthousiast bestuur, stuurgroep en vrijwilligers. Dat maakt het ook leuk.

En de bevolking is zelf ook bereid te werken aan betere omstandigheden voor de dorpsbewoners en de weeskinderen. 

In mijn arbeidzaam leven werkte ik in de verpleging, de jeugdhulpverlening, de stadpromotie en het welzijnswerk. Als laatste als presentiewerker in de wijk Mekkelholt in Enschede. Alle kennis en ervaring die ik op mocht doen kan ik goed gebruiken voor de Stichting Matamba.

Cobi Noordhoff: geboren 15-11-1948 te Veenendaal

Joke Pezie Zwitzelaar

Mijn naam is Joke Pezie Zwitzelaar, ik ben 71 jaar en heb 2 kinderen, een jongen en een meisje en beide zijn getrouwd. Er zijn 7 kleinkinderen.
Van oorsprong zat ik in het onderwijs maar door mijn huwelijk werd ik ondernemer in het bedrijf van mijn man, hij overleed in 2008. Sinds 1997 ben ik in heel veel organisaties terechtgekomen zoals de STAP(Stichting Almelo Promotie), de Binnenstadondernemers, de Stichting Weekmarkten, het MKB Almelo, allemaal secretarieel. Tussendoor ben ik nog een aantal jaren als startersadviseur werkzaam geweest bij het ROZ. Buiten mijn werkzaamheden heb ik sociaal/cultureel nog een aantal bestuursfuncties bekleed. Voor een aantal organisaties werk ik nog steeds.
Mij is gevraagd het stokje van Jan van Huizen over te nemen als secretaris van de Stichting Matamba. Daar heb ik ja op gezegd en ik zal proberen naar beste kunnen deze functie te vervullen.

 

Jannie van der Weide

Ik ben Jannie van der Weide, 74 jaar jong, gehuwd, heb drie kinderen (allen gehuwd) en acht kleinkinderen. Na mijn schoolperiode gewerkt bij de GGD en Belastingdienst als administratief medewerkster. Door mijn huwelijk kwam ik in de horeca terecht. Daarna een aantal jaren voor ons gezin gezorgd. Na 15 jaar thuiszorg en veel vrijwilligerswerk, o.a. ook voor de Stichting Matamba, ben ik gevraagd voor het Bestuur. Door huiselijke omstandigheden ben ik helaas niet in de gelegenheid om naar Matamba af te reizen. Desondanks voel ik me er erg nauw bij betrokken, heb op de vraag “Ja” gezegd en wil mijn plaats als Bestuurslid graag naar vermogen invullen.

 

Dorien Goedhart

Mijn naam is Dorien Goedhart, geboren in Semarang (Ned. Indië) op 11-09- 1949.
Ik heb 2 kinderen, 2 kleinkinderen en 1 kleinkind op komst. In mijn werkzame leven heb ik gewerkt in het Primair Onderwijs binnen de gemeente Wierden. Eerst als groepsleerkracht en daarna als intern begeleider en schoolopleider. Met name het werken als schoolopleider heb ik met heel veel plezier gedaan.
5 jaar geleden ben ik gestopt met werken en heb daarna nog 2 jaar als vrijwilliger gewerkt bij stichting Scoop. Nu heet Scoop geen Scoop meer maar Avedan. Daar begeleidde ik een paar leerlingen uit het Middelbaar Onderijs die meer structuur nodig hadden om te kunnen plannen, huiswerk te maken etc.
Van de Stichting Matamba hoorde ik via mijn buurvrouw Cobi Noordhoff en ben vervolgens in 2009 begonnen als vrijwilliger bij deze stichting. Ik vind het belangrijk om je in te zetten voor mensen die onze hulp hard nodig hebben, zoals in Matamba of andere gebieden in onze wereld. De eerste jaren was ik stuurgroeplid van stichting Matamba en ben 3 jaar geleden bestuurslid geworden. Zelf ben ik nog niet in Matamba geweest.