Het Brillenproject

 

 

Sinds 2014 is de Stichting Matamba gestart met een “Brillenproject”. Twee keer per jaar gaat er een opticien naar Tanzania om oogmetingen te doen en de lokale gemeenschap te voorzien van een bril. In Nederland verzamelen we brillen in. Deze worden nakeken, schoongemaakt en doorgemeten door Stichting Betuwe Wereldwijd. In Matamba en wijde omgeving krijgen slechtzienden een zo goed mogelijk passende bril. 

Vanaf 2017 zijn we een samenwerkingsverband aangegaan met een oogarts van de overheid, omdat we een aantal mensen niet kon helpen door een oogziekte of een trauma hadden aan één of beide ogen. Deze samenwerking heeft zijn vruchten afgeworpen waardoor we nu ook werken in een overheidsziekenhuis in Makete.

In het St.John’s Health Center is in 2018 met steun van de Vastenactie een operatieruimte gebouwd. We hopen dat de oogarts snel kan starten met het opereren van patiënten met staar, oogtrauma’s en andere oogaandoeningen.

Wilt u een geldelijke bijdrage doneren, dan zijn wij daar heel blij mee, klikt u dan op de onderstaande link van geef.nl:

https://www.geef.nl/nl/doel/matamba-stichting/over-ons

Alvast heel erg bedankt, Asante Sana