Het bestuur stelt zich voor:

Het bestuur van de Stichting Matamba en enkele ondersteuners

staand vlnr: Marga van Huizen (ondersteuner); Cobi Noordhoff (voorzitter); Dorien Goedhart (bestuurslid); Jannie van der Weide (bestuurslid)

zittend vlnr: Jan van Huizen (secretaris); Michel Coumans (bestuurslid); Lies Bakker (ondersteuner); Gerrit van Huizen (penningmeester)

Cobi Noordhoff

Ik ben Cobi Noordhoff en sinds 2 jaar voorzitter van de Stichting Matamba. Voor die tijd was ik al een tijdje plaatsvervangend voorzitter in verband met drukke werkzaamheden van de toenmalige voorzitter Michael Vöcke. Ik ben langzaam het bestuur ingerold: eerst als vrijwilliger, toen als bestuurslid en nu dus als voorzitter. Gelukkig bleef Michael als een soort zijwieltjes nog even meedraaien.

De projecten van de stichting zitten een beetje “onder mijn huid”. Ik ben zelf al vele malen in Matamba geweest en ik zie wat we met betrekkelijk weinig middelen voor de bevolking kunnen doen. We hebben een enthousiast bestuur, stuurgroep en vrijwilligers. Dat maakt het ook leuk.

En de bevolking is zelf ook bereid te werken aan betere omstandigheden voor de dorpsbewoners en de weeskinderen.

In mijn arbeidzaam leven werkte ik in de verpleging, de jeugdhulpverlening, de stadpromotie en het welzijnswerk. Als laatste als presentiewerker in de wijk Mekkelholt in Enschede. Alle kennis en ervaring die ik op mocht doen kan ik goed gebruiken voor de Stichting Matamba.

Cobi Noordhoff: geboren 15-11-1948 te Veenendaal

Jan van Huizen

Mijn naam is Jan van Huizen, secretaris van de Stichting en ik ben geboren in 1945 in Almelo. Ik ben in 1967 getrouwd met Wil en we hebben geen kinderen. In 2002 heb ik, na veertig dienstjaren bij de KPN gewerkt als toezicht kabelwerk, het bedrijf verlaten. Nu geniet ik van de VUT. In 2008 ben ik op uitnodiging van Jan Grotenhuis met nog enkelen naar Matamba in Tanzania geweest. Ik ben getuige geweest van de opening van het ziekenhuis in dit afgelegen gebied, waar de nood hoog is, vooral op medisch gebied. Dit heeft mij ervan overtuigd dat ik mij daadwerkelijk wil inzetten dat ook de bewoners van Matamba en omstreken kunnen rekenen op mijn hulp en wil bijdragen aan hun gezondheid en een gelukkig leven.

Gerrit van Huizen

Ik ben de penningmeester van de Stichting. Ik ben geboren in 1943. Getrouwd en heb twee kinderen en twee kleinkinderen. Mijn arbeidsjaren heb ik grotendeels bij TNT doorgebracht. Ik geniet nu van mijn AOW en was daarvoor vier jaar VUTTER. In 2008 ben ik met nog vier anderen op bezoek geweest in Matamba. Ik heb toen met eigen ogen gezien hoe nodig het was en is dat er medische zorg is in Matamba. Vandaar mijn betrokkenheid met de Stichting Matamba.

Michel Coumans

Ik ben Michel Coumans, geboren in 1951 en opgegroeid in Brabant en Limburg. Ik ben ongehuwd. Mijn werkzame leven heb ik doorgebracht in Utrecht en -vanaf 1992- in Almelo. Daar was ik in dienst bij de Almelose Woningstichting Beter Wonen, de laatste jaren als applicatiebeheerder. Op 01-12-2014 ben ik met vroegpensioen gegaan. De Stichting Matamba heb ik leren kennen via een collega bij Beter Wonen. In 2015 ben ik mee geweest naar Matamba in Tanzania en heb ik persoonlijk kunnen zien wat de stichting hier onderneemt. Ook ben ik toen echt goed gaan beseffen hoeveel het uitmaakt waar je geboren bent. Het verzoek om een vrijkomende plaats in het bestuur in te nemen heb ik dan ook in 2016 geaccepteerd.
Op de foto sta ik met een zuster van het ziekenhuis in Mikumi: ook een project dat vanuit Nederland wordt ondersteund.

Jan Grotenhuis

Jan Grotenhuis is geboren in 1929. Na de basisschool ging ik naar een Klein Seminarium om priester te worden. Daarna was ik tien jaar Cisterciënser-monnik. In 1955 werd ik priester gewijd. Na mijn uitreden was ik werkzaam in het voortgezet onderwijs als docent levensbeschouwing. In januari 2000 overleed mijn vrouw. Na haar dood kreeg ik in 2002 contact met een Afrikaanse pastor. Met zijn komst in mijn leven begon een periode van opbouwwerk in Tanzania. Ik mocht met  steun van vele vrienden in dat land allerlei projecten realiseren. Het mooiste is ongetwijfeld de bouw van het St. Johns Hospital (nu St. Johns Health Center) in Matamba. In 2009 werd deze in gebruik genomen. Dit project hoop ik nog lang te mogen volgen en naar vermogen te ondersteunen. Ik beschouw als mijn belangrijkste christelijke opdracht: omzien naar zieken! Wie zei ook weer: “ik was ziek en jij hebt mij bezocht?”