Het bestuur stelt zich voor:

Het bestuur van de Stichting Matamba en enkele ondersteuners

staand vlnr: Marga van Huizen (ondersteuner); Cobi Noordhoff (voorzitter); Dorien Goedhart (bestuurslid); Jannie van der Weide (bestuurslid)

zittend vlnr: Jan van Huizen (secretaris); Michel Coumans (bestuurslid); Lies Bakker (ondersteuner); Gerrit van Huizen (penningmeester)

Cobi Noordhoff

Ik ben Cobi Noordhoff en sinds 2 jaar voorzitter van de Stichting Matamba. Voor die tijd was ik al een tijdje plaatsvervangend voorzitter in verband met drukke werkzaamheden van de toenmalige voorzitter Michael Vöcke. Ik ben langzaam het bestuur ingerold: eerst als vrijwilliger, toen als bestuurslid en nu dus als voorzitter. Gelukkig bleef Michael als een soort zijwieltjes nog even meedraaien.

De projecten van de stichting zitten een beetje “onder mijn huid”. Ik ben zelf al vele malen in Matamba geweest en ik zie wat we met betrekkelijk weinig middelen voor de bevolking kunnen doen. We hebben een enthousiast bestuur, stuurgroep en vrijwilligers. Dat maakt het ook leuk.

En de bevolking is zelf ook bereid te werken aan betere omstandigheden voor de dorpsbewoners en de weeskinderen.

In mijn arbeidzaam leven werkte ik in de verpleging, de jeugdhulpverlening, de stadpromotie en het welzijnswerk. Als laatste als presentiewerker in de wijk Mekkelholt in Enschede. Alle kennis en ervaring die ik op mocht doen kan ik goed gebruiken voor de Stichting Matamba.

Cobi Noordhoff: geboren 15-11-1948 te Veenendaal

Joke Pezie Zwitzelaar

Mijn naam is Joke Pezie Zwitzelaar, ik ben 71 jaar en heb 2 kinderen, een jongen en een meisje en beide zijn getrouwd. Er zijn 7 kleinkinderen.
Van oorsprong zat ik in het onderwijs maar door mijn huwelijk werd ik ondernemer in het bedrijf van mijn man, hij overleed in 2008. Sinds 1997 ben ik in heel veel organisaties terechtgekomen zoals de STAP(Stichting Almelo Promotie), de Binnenstadondernemers, de Stichting Weekmarkten, het MKB Almelo, allemaal secretarieel. Tussendoor ben ik nog een aantal jaren als startersadviseur werkzaam geweest bij het ROZ. Buiten mijn werkzaamheden heb ik sociaal/cultureel nog een aantal bestuursfuncties bekleed. Voor een aantal organisaties werk ik nog steeds.
Mij is gevraagd het stokje van Jan van Huizen over te nemen als secretaris van de Stichting Matamba. Daar heb ik ja op gezegd en ik zal proberen naar beste kunnen deze functie te vervullen.

Gerrit van Huizen

Ik ben de penningmeester van de Stichting. Ik ben geboren in 1943. Getrouwd en heb twee kinderen en twee kleinkinderen. Mijn arbeidsjaren heb ik grotendeels bij TNT doorgebracht. Ik geniet nu van mijn AOW en was daarvoor vier jaar VUTTER. In 2008 ben ik met nog vier anderen op bezoek geweest in Matamba. Ik heb toen met eigen ogen gezien hoe nodig het was en is dat er medische zorg is in Matamba. Vandaar mijn betrokkenheid met de Stichting Matamba.

Michel Coumans

Ik ben Michel Coumans, geboren in 1951 en opgegroeid in Brabant en Limburg. Ik ben ongehuwd. Mijn werkzame leven heb ik doorgebracht in Utrecht en -vanaf 1992- in Almelo. Daar was ik in dienst bij de Almelose Woningstichting Beter Wonen, de laatste jaren als applicatiebeheerder. Op 01-12-2014 ben ik met vroegpensioen gegaan. De Stichting Matamba heb ik leren kennen via een collega bij Beter Wonen. In 2015 ben ik mee geweest naar Matamba in Tanzania en heb ik persoonlijk kunnen zien wat de stichting hier onderneemt. Ook ben ik toen echt goed gaan beseffen hoeveel het uitmaakt waar je geboren bent. Het verzoek om een vrijkomende plaats in het bestuur in te nemen heb ik dan ook in 2016 geaccepteerd.
Op de foto sta ik met een zuster van het ziekenhuis in Mikumi: ook een project dat vanuit Nederland wordt ondersteund.